Hej och välkomna tillbaka till skolan!

Hej och välkomna tillbaka till skolan!


Hoppas att ni alla har haft ett riktigt skönt sommarlov. På onsdag den 21 augusti börjar skolan igen klockan 8.10.  Första skoldagen slutar alla elever klockan 12.30 efter att vi har haft lunch och lunchrast.

Schemat är i dagsläget inte helt klart men eleverna kommer fortsättningsvis att sluta ca klockan två eller strax därefter. På fredagar har de idrott och då ska alla ha med sig idrottskläder, skor och handduk. Det är Nuhi som har hand om idrotten detta läsår.

Vi kommer att fortsätta med att åka till Borås simarena och träna simning även denna termin. Nu åker hela klassen tillsammans och jag som klasslärare kommer att följa med. Vi kommer att gå till bussen 8.05 för att hinna i tid till simlektionen.  Därför vill jag att alla elever kommer till klassrummet klockan 8.00 på tisdagar. Om man kommer för sent finns det ingen personal kvar i klassrummet. Badet börjar vecka 36.

På torsdagar kommer eleverna att få ha slöjd, vilket de flesta ser fram emot. Halva klassen kommer att ha träslöjd  med Gert och resterande kommer att ha textilslöjd med Marita. Nästa termin byter eleverna så att de under åk 3 har fått prova på båda delar.

Första skoldagen får eleverna med sig ett antal papper hem med information som ska läsas igenom av er därhemma, så det är viktigt att eleverna har med sig sin skolväska även första skoldagen. Eleverna får med sig flera papper kring ordningsregler, förväntningar, rastregler och en konsekvenstrappa vad som ska hända om en elev bryter mot ordningsreglerna. Alla ska lämna tillbaka en lapp där man både som barn och vuxen fyller i och skriver under att man har läst dessa dokument.

All sjukanmälan ska precis som förut gå via dexter. Nytt för i år är att all information från skolan till föräldrar ska ske via Ping-Pong. Därför måste alla vårdnadshavare skaffa inloggning till Ping-Pong. För att få tillgång till detta behöver man först ha ett konto i Dexter.
Jag kommer alltså i fortsättningen att lägga ut all information till er på Ping-Pong och inte på den här bloggen. Den 5/9  kl. 17.30-18.30 har alla 3:or ett gemensamt föräldramöte och då kommer vår biträdande rektor Emma att vara med och visa hur man får tillgång till Ping-Pong om man är osäker.

Jag ser fram emot att få träffa er alla igen! Vi har också fått en ny elev i klassen som heter Jna. Vi hälsar henne hjärtligt välkommen.

Ha en fortsatt skön helg så ses vi på onsdag! Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42