Veckobrev vecka 42

Veckobrev vecka 42

Hej!

Så var det snart dags för höstlov. Det känns skönt med lite ledighet nu när höstmörkret sänker sig över oss. 

Under veckan som gått har vi i svenska tränat på att skriva berättelser där huvudpersonen stöter på ett problem. Vi utgick från sagan om Bockarna Bruse där problemet var att ett elakt troll ville hindra bockarna att gå över en bro som skulle leda dem till en saftig äng, där de skulle få äta sig mätta. Barnen har först fått rita huvudperson, miljö och problem samt lösning på sin saga innan de har börjat skriva. Detta i syfte att träna på att planera sin berättelse.

I matematik har vi arbetat klart med kapitlet där vi arbetat med addition och subtraktion med tiotal och ental. Nästa vecka kommer vi att ha en diagnos på kapitlet.

I So har vi börjat att prata om vilka olika yrken det finns på Sjöbo. Bara på Sjöboskolan finns det ett antal yrkesgrupper. Vi kommer därefter att se film om några olika yrken. Finns det någon förälder som skulle vilja komma till skolan en dag och berätta om sitt yrke så vore det jätteroligt. Hör av er till mig om ni har möjlighet att komma.

I No har vi arbetat med planeten Venus och nästa vecka ska vi lära oss mer om den röda planeten Mars.

Nästa vecka har vi FN-tema med gemensam samling för hela skolan på onsdagen. Vi kommer att sjunga sånger och titta på filmer som anknyter till FN:s barnkonvention.

På fredag nästa vecka tänkte vi ha lite mysigt genom att pyssla och titta på film. Jag tar med mig något gott som jag ska bjuda barnen på. Vill man klä ut sig får man gärna göra det. Tänk på att inte ta med vapen eller masker till skolan. Det går däremot bra att måla sig i ansiktet. Ta med en toarulle till pyssel.

Nästa vecka börjar jag med utvecklingssamtalen. Barnen ska vara med så tänk på att hämta dem från fritids om de går där. De barn som har tid direkt efter skolan skickar jag inte ner till fritids utan de får vara kvar hos mig.

Detta händer vecka 43:

Måndag: Idrott
Tisdag: Bad grupp1, Läsläxa grupp 2. Utvecklingssamtal: Mohamed, Meja
Onsdag: Läsläxa grupp 1. FN-dag på skolan. Utvecklingssamtal: Viggo, Alice, Teodor
Torsdag: Lämna matteläxa. Ingen ny delas ut. Utvecklingssamtal: Yeganeh,Vincent,Devin,Simon
Fredag: Höstmys. Klä ut dig om du vill. ta med toarulle.
Hoppas att ni får ett riktigt skönt höstlov! Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen