Veckobrev vecka 20

Veckobrev vecka 20

Hej!

Nu går veckorna fort mot sommarlovet! Under sista skolveckan kommer jag att vara ledig och istället för mig kommer Kaarina att arbeta. Hon har varit i klassen under flera veckor när Mariette har varit ledig och känner barnen.

Under veckan som gått har vi arbetat med sinnena synen och känseln. Vi har tittat på bilder som visar olika synvillor och hur alfabetet för blinda ser ut (punktskrift). Barnen har fått känna på olika föremål som varit gömda i handdukar och försökt lista ut vad det är med hjälp av känseln.

Vi håller nu på att avsluta temat om kroppen och i läxa har eleverna fått ett papper med olika kroppsdelar som de ska öva på. Läxan är till på torsdag nästa vecka. Då ska eleverna kunna sätta ut kroppsdelarna på rätt ställe. Ett av kunskapskraven i läroplanen är att eleverna ska känna till kroppsdelarna och dess funktioner.

Till på tisdag och onsdag har eleverna läsläxa som vanligt men till nästa vecka får de hem veckans ord att öva på istället.

På onsdag går vi till biblioteket för sista gången den här terminen. Kom ihåg att ta med låneböcker som ni har hemma.

Alla som ska vara med på bra kompis fotboll har fått hem information om matchtider. T-shirtarna delas ut på plats. Tänk på att ta på gympaskor och shorts/träningsbyxor. Vi hoppas på en härlig dag med fint väder.

Detta händer vecka 21:

Måndag: Ingen idrott (Andreas är ledig)

Tisdag: Bad grupp 1, läsläxa grupp 2

Onsdag: läsläxa grupp 1, Bibliotek, ta med låneböcker

Torsdag: Förhör kroppsdelar

Fredag: Bad grupp 2

Ha en riktigt skön kväll! Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42