Veckobrev vecka 18

Veckobrev vecka 18

Hej!

Under veckan som gått har vi i No arbetat med hörselsinnet. Vi har gjort egna telefoner av pappersmuggar och tråd som vi har dekorerat. Barnen har också fått lyssna på olika inspelade ljud och försökt gissa vilket ljud det var. De var jätteduktiga! De har också genom en lek försökt att känna igen varandras röster.

I matematik arbetar vi vidare med hundratal, tiotal och ental. Vi har också lärt oss om äldre kulturers talsystem, till exempel hur mayafolket, romarna och egypterna skrev siffror.Vi fortsätter även att träna på multiplikationstabellerna. De flesta av eleverna kan inte räkna tabellerna med flyt och har därför fått i läxa att fortsätta att öva på detta.

I engelska har vi repeterat vad olika frukter och bär heter. Barnen har ritat frukter på tavlan och de andra har svarat vad frukten/bäret heter på engelska. Vi har övat på frasen: What´s your favourite fruit? My favourite fruit is...

Nästa vecka blir det inget bad på tisdag för grupp 1 eftersom fjärrvärmen kommer att stängas av i badhuset denna dag. På fredag är det bad som vanligt för grupp 2.

På onsdag nästa vecka ska vi gå till medborgarlabbet på Sjöbo torg och lära oss att plantera.

På fredag nästa vecka kommer vi att ha en föreningsdag på Sjöbo. Riktigt vad det kommer att innebära för oss på skolan vet jag inte i skrivande stund, men på lördag kl 11-15 får alla barn som vill komma till Sjöbo Torg och prova på olika sporter. Ingen föranmälan behövs. 

Detta händer vecka 19:

Måndag: Idrott

Tisdag: INGET BAD FÖR GRUPP 1. Läsläxa grupp 2. Utvecklingssamtal: Vincent

Onsdag: Läsläxa grupp 1.  Utvecklingssamtal: Elin, Alice, Teodor

Torsdag: Musik. Utvecklingssamtal: Ahmad, Ebba, Simon

Fredag: Bad grupp 2. Föreningsdag

Ha en fortsatt skön söndagkväll! Vänliga hälsningar Annika


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42