Veckobrev vecka 17

Veckobrev vecka 17

Hej!

Under veckan som gått har vi i No arbetat med ljud. Vi har pratat om ljudets väg genom örat och sett en film om detta. Nästa vecka ska vi försöka göra telefoner av plastmuggar och snöre så vi praktiskt kan erfara hur ljudet transporteras via en tråd.

I matematik har vi arbetat med hundratal, tiotal och ental och använt oss av magnetiska hundratal, tiotal och ental för att visualisera talen och ge förståelse för positionssystemet.
Nästan alla elever har fått i läxa att öva mer på multiplikationstabellerna 2,3,4 och 5. Vi övar i skolan. Men detta räcker inte. Många av eleverna behöver mycket träning för att nöta in och befästa tabellerna.

I svenska har vi tränat på att sammanfatta en saga som jag har läst högt för eleverna. Vi skriver därefter upp nyckelord ur sagan (stödord). Utifrån dem ska sedan eleverna sammanfatta sagan parvis. Läsläxan denna vecka blir att läsa en text flera gånger, så att man kan läsa med flyt och sedan sammanfatta den med minst 5 meningar, Grupp 2 har som vanligt läxan till på tisdag men grupp 1 får lämna sin läxa på torsdagen eftersom vi är lediga på onsdag.

Detta händer vecka 18:

Måndag: Idrott

Tisdag: Bad grupp 1, Läsläxa grupp 2, Utvecklingssamtal: Viggo

Onsdag: I:a Maj LOVDAG

Torsdag: Läsläxa grupp 1, förhör på mult.tabellerna, Utv. samtal: Mohamed, Marisol, Alexander

Fredag: Bad grupp 2

Ha en fortsatt skön helg! Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42