Veckobrev vecka 14

Veckobrev vecka 14

Hej!

Så var vi framme vid veckan före påsklovet. Det blir skönt med ledighet för både barn och vuxna.
Jag vill passa på att önska er alla en riktigt glad påsk, vi hoppas på riktigt soligt påskväder. 

Under veckan som gått har vi påskpysslat med pet-flaskorna som barnen hade med sig. Vi har dekorerat dem med kycklingar, påskharar och fjädrar så nu har vi det riktigt påskfint i klassrummet.

I No har vi testat smaksinnet den här veckan. Barnen fick smaka på olika frukter/ grönsaker med ögonbindel så att de inte kunde se och försöka gissa vad de åt. Det blev en rolig, men livlig lektion.

I matte tränar vi vidare och repeterar 3:ans och 4:ans multiplikationstabell. Öva gärna på detta hemma så att era barn blir riktigt säkra.

I svenska har vi tränat på läsfixaren reportern och försökt besvara frågor till texter. Just nu har vi arbetat med frågor där svaret inte står direkt i texten utan där man kan få fram svaret genom att hitta ledtrådar i texten och sedan fundera själv. Eleverna har fått arbeta parvis med texterna och sedan har vi gått igenom vad de har skrivit i helklass. Ibland har vi fått helt olika svar på frågorna och det är spännande.

På fredag denna vecka tänkte vi leka några lekar i klassrummet, fika och titta på film. Alla som vill får ta med sig fika på fredag, till exempel en bulle, kex eller kakor. Jag kommer att ta med saft och lite fika ifall några barn har glömt. Man får inte ta med dricka med kolsyra.

På onsdag har vi påskröris i idrottshallen och man får gärna ha något gult på sig.

Efter påsklovet börjar jag med utvecklingssamtalen. Ni har fått hem era tider på en blå lapp

Detta händer vecka 15:

Måndag: Idrott

Tisdag: Bad grupp 1, Veckans ord grupp 2

Onsdag: Veckans ord grupp 1, röris i idrottshallen, ha något gult på dig om du vill.

Torsdag: musik

Fredag: Påskfest i klassrummet. Ta med fika och dricka om du vill!

Ha ett riktigt skönt påsklov! Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42