Veckobrev vecka 9

Veckobrev vecka 9

Hej!

Under veckan som gått har vi i matematik arbetat med klockan. Vi började med att repetera hel och halv. Därefter har vi tränat på fem över, tio över kvart över och tjugo över.  Veckans matteläxa handlar också om  att avläsa klockan och rita hur visarna är placerade vid olika klockslag.

I No har vi lärt oss en hel del om hjärtat och blodomloppet. Vi har gjort hjärta och lungor till våra pappersdockor. 

I So har Marianne berättat för oss om Moses och vi har tittat på film om en del av berättelsen om Moses. Vi har i vårt värdegrundsarbete samtalat om ansvar och diskuterat bland annat vems ansvar är det att packa skolväskan och ta fram läxböcker. Är det föräldrarnas eller barnens? De flesta i klassen tycker att det är barnens ansvar.

Vecka 11 kommer skolan att få besök av en författare som heter Helena Lund Isaksson. Hon har bl a skrivit böckerna om Mackan som handlar om en kille som älskar fotboll. Vi läser nu den första boken i serien som heter Mackan äger.

Vi har i klassen pratat om spel/nätvanor. Jag var på en mycket intressant föreläsning som hette Mitt barn på nätet förra veckan. Föreläsaren Maria Dufva är kriminolog och har även skrivet böcker om barn på nätet. Hon berättade hur beroendeframkallande många spel är och att många barn spelar spel som de egentligen inte får med tanke på åldersgränsen och som är totalt olämpliga för dem. Många barn blir också lurade och utsatta på nätet av personer som fejkar någon annans identitet. Prata gärna med era barn om detta. Likaså är det väldigt vanligt med nätmobbning och där är det inte alltid att barnet vågar berätta för sina föräldrar om någon är taskig eftersom föräldrarna inte vet/vill att att barnet är med i en speciell chatgrupp eller på sociala medier. I klassen ville barnen fortsätta diskussionen så det är ett ämne som engagerar dem. 

På måndag är det studiedag och eleverna är lediga från skolan.

Detta händer vecka 10

Måndag: STUDIEDAG

Tisdag: Bad grupp1, Läsläxa grupp 2

Onsdag: Läsläxa grupp 1

Torsdag: Matteläxa delas ut och lämnas. Musik

Fredag: Bad grupp 2

Ha en riktigt skön helg! Vänliga hälsningar Annika


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42