Veckobrev vecka 13

Veckobrev vecka 13

Hej!

I No har vi under veckan pratat och sett film om våra sinnen. Eleverna har fått prova sitt luktsinne genom att lukta på olika burkar och försöka gissa vad de innehöll. I detta moment tränade vi också samarbete eftersom eleverna tillsammans i gruppen skulle försöka enas om vad som fanns i de olika burkarna. I veckan som kommer ska vi göra ungefär samma sak men då är det smaksinnet som står i fokus.

I matematik håller vi just nu på att träna 3:ans och 4:ans tabell.

I svenska arbetar vi med läsfixarna som ska hjälpa oss att utveckla olika lässtrategier. Kommande vecka arbetar vi med reportern som ställer frågor till texten. Frågorna kan vara på ytan- då kan man direkt läsa sig till svaret. En del frågor som går "mellan raderna" kräver att man letar efter ledtrådar i texten. Svaret står inte uttryckligen men genom ledtrådarna kan man ändå lista ut det. Frågor under ytan kräver ibland att man utifrån egna erfarenheter kan reflektera och komma med ett svar.

Angående klassfotbollen så är det bra om alla som vill vara med swishar anmälningsavgiften (130 kr) till Teodors pappa Nenad senast tisdag 2/4. Hoppas att många anmäler sig så att klassen får ett lag! Har man inte swish går det bra att betala kontant direkt till Teodors pappa. Däremot vill jag inte att barnen tar med sig pengarna till skolan då de kan försvinna.

Tiderna för utvecklingssamtal lämnas tillbaka senast tisdag 2/4. Tänk på att fylla i minst 5 tider, särskilt om det bara är de senaste tiderna som är ifyllda. 

Kom ihåg att ta med en avklippt pet-flaska (1,5 liters) ca 20 cm hög som vi ska använda till påskpyssel.

Detta händer vecka 14:

Måndag: Idrott

Tisdag: Bad grupp 1, Veckans ord grupp 2 ( Ny läxa, att stava orden rätt)

Onsdag: Veckans ord grupp 1 (Ny läxa, eleverna ska kunna stava orden rätt)

Torsdag: Musik, matteläxa

Fredag: Bad grupp 2

Ha en riktigt bra helg! Lägger  ut tiderna för utvecklingssamtal här på bloggen samt några bilder på hur fina våra pappersdockor blev som vi har arbetat med i No.
Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42