Veckobrev vecka 12

Veckobrev vecka 12

Hej!

I fredags hade vi författaren Helena Lund Isaksson på besök. Hon svarade på frågor som vi ställt angående hennes böcker om Mackan. Därefter fick eleverna parvis hitta på en karaktär och beskriva personens utseende och egenskaper.

I svenska har vi tränat på att sammanfatta med hjälp av läsfixaren Cowboyen. Jag har läst två sagor högt för eleverna. Därefter har vi valt ut nyckelord från berättelsen och utifrån dem sammanfattat texten. Första gången sammanfattade vi tillsammans och andra gången fick eleverna sammanfatta parvis. Vi upptäckte att det är ganska svårt att sammanfatta. Ofta blir sammanfattningen alldeles för lång, så detta är något vi får arbeta vidare med.

I matematik avslutar vi nu kapitlet som har handlat om klockan med en diagnos. Vi kommer därefter att arbeta med multiplikationstabellerna igen; tabell 3 och 4. 

I No har vi gjort kläder till våra pappersdockor och lärt oss mer om hjärnan.

Till nästa vecka läser eleverna sista kapitlet i läsläxan. Därefter får de en ny läxa som vi kallar för veckans ord. De ska träna på att skriva orden flera gånger hemma så att de kan stava dem rätt. Tänk också på att använda en prydlig handstil.

Efter påsklovet är det dags för utvecklingssamtal, men redan nästa vecka delar vi ut lappar med tider för samtal. Som vanligt fyller ni i minst fem tider då ni har möjlighet att komma. Jag vill ha tillbaka lappen senast 2 april.

Nu när vi närmar oss påsk tänkte vi påskpyssla lite. Det är bra om alla barn kan ta med sig en tom 1,5 liters pet- flaska som vi ska ha till pyssel. Klipp av flaskan hemma så du får en botten som är ca 20 cm hög. Det är bottendelen vi ska använda.

Detta händer vecka 13:

Måndag: Idrott 

Tisdag: Bad grupp 1, sista läsläxan grupp 2, ny läxa: veckans ord delas ut, elevråd

Onsdag: läsläxa grupp 1, ny läxa veckans ord delas ut

Torsdag: musik

Fredag: Bad grupp 2

Ha en fortsatt skön helg! Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42