Veckobrev vecka 10

Veckobrev vecka 10

Hej!

Under veckan som gått har vi i No  lärt oss mer om vilken funktion vår lever och våra njurar har. Vi har tittat på film och arbetat praktiskt och gjort lever och njurar till våra pappersdockor.

I matematik har vi arbetat med klockan. Vi har nu gått igenom hela den analoga klockan och de flesta har förstått principen. Veckans läxa handlar om att avläsa och rita visare på klockan. Genom läxan repeterar barnen det som vi har arbetat med i skolan.

I svenska har vi gjort ett ordförståelsetest. Vi kommer också att göra tester i läsförståelse och rättstavning för att kunna göra bedömningar på var eleverna befinner sig i förhållande till kunskapskraven. När det gäller läsförståelsen är det viktigt att eleverna har utvecklat sin läshastighet. Om man är en osäker läsare tar det för mycket kraft att ta sig igenom texten att förståelsen blir lidande. I övrigt tränar vi på att skriva berättelser till bildstöd i svenska. 

Vi har också tränat lässtrategier genom att använda oss av olika läsfixare. Spågumman har vi använt oss av en längre tid. Genom henne försöker vi förutspå vad texten kommer att handla om genom att titta på en boks framsida, eller så läser vi halva kapitlet och så får barnen förutspå fortsättningen. Detta har barnen blivit riktigt duktiga på. Den här veckan arbetade vi med detektiven som har till uppdrag att hitta svåra ord i texten och därefter försöka reda ut vad de betyder.

Detta händer vecka 11:
 
Måndag: Idrott

Tisdag: Bad grupp 1, läsläxa grupp 2

Onsdag: läsläxa grupp 1

Torsdag: Musik, ny matteläxa delas ut

Fredag: Bad grupp 2

Ha en fortsatt trevlig helg! Vänliga hälsningar Annika




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42