Veckobrev vecka 5

Veckobrev vecka 5

Hej!

Härligt med snö och vinter. I torsdags passade vi på att låna pulkor från fritids och gick bort till aktivitetsparken och åkte. Det var roligt!

Tyvärr är det flera elever i klassen som har kastat snöboll under rasterna fast de vet att det inte är tillåtet. Anledningen till att det är förbjudet är att eleverna kan skada varandra. Kramar man en snöboll länge blir det en isboll, som dessutom kan innehålla stenar och grus. En flicka i klassen fick en snöboll i ögat förra veckan. Därför ber jag er föräldrar att prata med era barn om detta hemma. Konsekvensen jag införde förra veckan var att den som kastat snöboll fick vara inomhus under rasten.

I no har vi satt fast lappar med olika kroppsdelar på våra dockor. Vi har gjort ett experiment där vi tejpade fast en plastpåse på vår hand. Efter en stund bildades imma i plastpåsen och till slut blev det fuktigt. Vi har också gjort fingeravtryck. 

På onsdag nästa vecka åker vi till Navet där vi kommer att lära oss om skelettet. Vi åker direkt på morgonen 8.10. Kommer man för sent får man gå in och arbeta i parallellklasserna.

I matematik arbetar vi med division och bråk.

I svenska håller vi på att skriva berättelser till bilder.

Detta händer vecka 6:

Måndag: Idrott.

Tisdag: Bad grupp 1, Läsläxa grupp 2 KOM 8.00 NI SOM BADAR.

Onsdag: NAVET: KOM I TID! Läsläxa grupp 1

Torsdag: Musik. Matteläxa lämnas in.

Fredag: Bad grupp 2. KOM 8.00 NI SOM BADAR.


Ha en riktigt skön fortsättning på helgen! Jag vill också passa på att önska er ett riktigt härligt sportlov vecka 7! 

Vänliga hälsningar Annika


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42