Veckobrev vecka 3

Veckobrev vecka 3

Hej!

Vilket härligt vinterväder vi har haft under helgen! Så skönt när solen tittar fram...

Under veckan som gått har vi i No arbetat med tema kroppen. Vi har målat pappersfigurer som vi senare ska sätta på olika kroppsdelar, skelett, viktiga organ som hjärta, lungor, njurar och lever. Vi har lärt oss ansiktets delar och tränat på fingrarnas namn.

I matematik tränar vi multiplikation och denna vecka har vi fokuserat på 5:ans tabell. Träna den med era barn hemma så att de kan svaren med flyt. Veckans läxa i matematik handlar också om 5:ans multiplikationstabell.

Nästa vecka får barnen ingen matteläxa, utan istället läxa att kunna alla årstider, veckodagar och månader och kunna stava dem rätt.

Vi kommer framöver att lägga ut all information på Ping Pong. Detta för att all information från skolan ska gå genom samma kanal. Redan idag lämnar rektor ut en del information via Ping Pong. Den här bloggen kommer alltså så småningom försvinna och jag uppmanar därför alla föräldrar att så snart som möjligt skaffa Ping Pong. För att kunna göra detta måste man först ha ett konto i Dexter, där ni redan nu anmäler all frånvaro för era barn.

Från och med måndag kommer Gustav som arbetat på skolan några år att vara resurs i klassen. Gustav kommer att följa med till badet 3 dagar/vecka. Övrig tid är han med och stöttar i klassen, vilket känns jätteskönt. Angående badet så ber vi er att inte ta med schampo eftersom det tar för lång tid att tvätta ur om man har långt hår. Duschtvål är ok. Mariette följer också med som personal till badet.

Detta händer vecka 4: 

Måndag: Idrott

Tisdag: Bad grupp 1, läsläxa grupp 2

Onsdag: Läsgrupper med år 6 direkt på morgonen. Läsläxa grupp 1

Torsdag: Matteläxa lämnas in. Ny läxa om månader delas ut.

Fredag: Bad grupp 2

Ha en fortsatt skön helg! Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42