Veckobrev vecka 50

Veckobrev vecka 50

Hej!

Så var vi framme vid sista skolveckan innan jullovet. Vi har under veckan sett på film om tomtens historia, från den gamle gårdstomten till dagens nutida tomte. Vi har efter det gjort egna tomtar av flörtkulor och toarullar. De blev jättefina! Nästa veckas julpyssel blir en smällkaramell, så ta gärna med toarullar hemifrån.

I matematik har vi börjat med multiplikation, främst att förstå vad multiplikation innebär. Vi har börjat med tvåans tabell. Nästa vecka kommer vi att arbeta med 10:ans tabell.

I So har eleverna fått rita och skriva om sitt drömyrke. De har också redovisat sina intervjuer. Det var roligt att höra att alla som blev intervjuade trivdes på sitt jobb.

I No har eleverna fått göra ett litet test där de skulle rita och skriva hur solen, jorden och månen rör sig i förhållande till varandra. Detta var ganska svårt. Det var lättare när de skulle skriva exempel på stjärnbilder och planeter.

I klassen är det ett flertal elever som använder fula ord på raster och i korridor när ingen lärare är  i närheten. Jag skulle vilja att ni talar med era barn om hur viktigt det är att möta alla andra på ett trevligt sätt, med ett vårdat språk, utan svordomar och könsord.

På fredag nästa vecka är det skolavslutning. Vi samlas 8.45 utanför klassrummetKlockan 9-9.40 har hela skolan gemensam avslutning i idrottshallen. Därefter är det fritids för de barn som har fritidsplats och för de som saknar fritids är det jullov. Skolan börjar igen tisdag 8 januari 8.10. Schemat är som vanligt, med bad för grupp 1.

Nu vill jag passa på att önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! Vi ses igen 8 januari!

Detta händer vecka 51:

Måndag: Idrott

Tisdag: Läsläxa grupp 2 (Jag samlar in läseböckerna) Bad grupp 1

Onsdag: Läsläxa grupp 1 (Jag samlar in läseböcker) Julröris på skolan, ha på dig något rött!

Torsdag: Vi samlar ihop vårt julpyssel och tittar på film. 

Fredag: Skolavslutning. Vi samlas 8.45 utanför klassrummet. 9-9.40 samling i idrottshall. Därefter är skoldagen slut.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42