Veckobrev vecka 49

Veckobrev vecka 49

Hej!

Nu närmar vi oss jul och skolavslutning för den här terminen. Sista skoldagen är fredag den 21 december då vi har en kort skoldag. Vi ska ha gemensam skolavslutning i idrottshallen 9-9.40. Vi kommer att samlas en stund innan utanför klassrummet, men jag återkommer om detta i nästa veckobrev.

Under veckan som gått har vi i No lärt oss mer om stjärnbilder och eleverna har fått göra sitt stjärntecken. Vi repeterar nu vad vi har lärt oss om rymden för att sedan kolla av vad eleverna har lärt sig. Det viktigaste är att kunna solens, jordens och månens rörelser i förhållande till varandra. Man ska också känna till månens olika faser, fullmåne, halvmåne och nymåne samt namnet på några stjärnbilder.

I matematik har vi haft diagnos där eleverna skulle kunna göra beräkningar där de använder sig av uppställning vid addition och subtraktion. Resultatet visar att en del elever fortfarande har svårt för detta. Vi kommer nu att lämna detta område ett tag, men det kommer tillbaka senare. De sista veckorna på terminen kommer vi att lära oss vad multiplikation är.

I So kommer eleverna att få redovisa sina intervjuer för klassen. Ni som inte har lämnat in läxan kan göra det nu på måndag. Barnen kommer också att få rita och skriva om sitt drömyrke.

På torsdag får vi se när årskurs 5 håller Luciatåg för skolan i idrottshallen.

Nästa vecka kommer vår student Karin tillbaka igen. Hon kommer att hålla i en del lektioner med temat julen.

Vi tänkte julpyssla lite så det vore bra om alla kan ta med sig två tomma toarullar till skolan.

Detta händer vecka 50:

Måndag: Idrott, matteläxa delas ut

Tisdag: Bad grupp 1, läsläxa grupp 2

Onsdag: läsläxa grupp 1

Torsdag: Matteläxa lämnas in. Luciatåg åk 5

Fredag: Bad grupp 2.

Ha en fortsatt skön helg! Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42