Veckobrev vecka 48

Veckobrev vecka 48

Hej!

Under veckan som gått har vi talat om advent och varför vi firar jul. Vi fick se ett fint ljuståg framfört av årskurs tre i kyrkan i fredags. Nästa år är det vår tur att sjunga in advent! Eftersom julen närmar sig har vi pysslat en del. Vi har gjort fina adventsstjärnor och dekorerat pepparkakor som används som en slags adventskalender.

Nästa vecka kommer vi att ha diagnos i matematik där det bland annat kommer att handla om uppställning med addition och subtraktion. 

I So har barnen fått i läxa att intervjua någon de känner om ett yrke. Om barnen kan är det bra om de själva skriver svar på intervjufrågorna. Går inte detta får någon vuxen hjälpa till. Träna hemma på vad personen har svarat. Tanken är att barnen ska redovisa sin intervju för klassen. Läxan lämnas in på fredag. 

I No kommer vi nästa vecka att avsluta temat om rymden genom att arbeta med den sista dvärgplaneten Pluto och samtala om stjärnbilder. Varje barn ska få göra sitt eget stjärntecken som blir det sista inom detta tema. Till våren kommer vi att arbeta med människokroppen.

På onsdag går vi till biblioteket. Kom ihåg att ta med eventuella låneböcker som ni har hemma.

Detta händer vecka 49:

Måndag: Idrott

Tisdag: Bad grupp1, läsläxa grupp 2

Onsdag: Bibliotek, läsläxa grupp 1

Torsdag: musik, matteläxa samlas in

Fredag: Lämna intervju om yrke, bad grupp 2

Hoppas att ni alla har haft en riktigt skön första advent! Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42