Veckobrev vecka 47

Veckobrev vecka 47

Hej!

Under veckan som gått har vi i matematik fortsatt att träna på uppställning med subtraktion och växling. Många elever tycker fortfarande att det är svårt och därför handlar veckans matematikläxa om detta igen. Sitt gärna med och hjälp era barn när de gör sin läxa. Även om vi har haft flera genomgångar på detta är det barn som behöver extra hjälp för att veta hur de ska göra.

I no håller vi på med de sista planeterna i vårt solsystem. Den här veckan arbetade vi med Uranus och nästa vecka blir det Neptunus.

I So fortsätter vi att lära oss om olika yrken. Förra veckan fick vi veta mer om vad en brandman gör. Om någon av er föräldrar vill komma och berätta om sitt arbete inför klassen så vore det jätteroligt. Varje måndag kommer Marianne som är församlingspedagog till klassen och berättar spännande berättelser ur gamla testamentet. Barnen får sedan måla något som de kommer ihåg. Nästa vecka blir sista veckan som Marianne kommer den här terminen.

I svenska tränar vi på läsförståelse och att besvara frågor med hela meningar. Nu är det viktigt att veta att ny mening börjar med stor bokstav och avslutas med punkt.

I veckan som kommer får vi en ny pojke till klassen som heter Xamsa. Vi hälsar honom hjärtligt välkommen. Nu är vi 21 elever i klassen.

På fredag nästa vecka ska vi gå och se åk 3 som ska framföra sitt ljuståg för oss i Sjöbokyrkan. Därför blir det inget bad för grupp 2 på fredag. Grupp 1 har bad på tisdag precis som vanligt.

På måndag är det föräldraråd. Om ni har något ni vill framföra kan ni vända er till Zorica ( Teodors mamma) eller Susanne (Ebbas mamma).

Detta händer vecka 48

Måndag: Idrott. 

Tisdag: Bad grupp 1. Läsläxa grupp 2.

Onsdag: Läsläxa grupp 1. Läxhjälp åk 1:s klassrum 13.30-14.30 (frivilligt för de som behöver hjälp)

Torsdag: Matteläxa lämnas in

Fredag: Inget bad för grupp 2. Vi ser åk 3 framföra sitt ljuståg i Sjöbokyrkan kl 9.00.

Ha en riktigt skön helg! Vänliga hälsningar Annika


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42