Veckobrev vecka 46

Veckobrev vecka 46


Hej!

I  torsdags var vi på skolbio och såg Paddington 2 på röda kvarn. De flesta barn gillade filmen, tyvärr var det några som hade sett den sedan tidigare. Biobesöket gick bra, däremot behöver eleverna stor träning på hur man går i led. Under promenaden från hötorget till biosalongen fick vi stanna ett antal gånger eftersom ett flertal elever inte lyssnade.

I fredags hade vi besök av Caroline som är mamma till Annie i klass 2c. Hon arbetar som it- arkitekt och planerade en lektion där eleverna fick prova på en enkel form av programmering. Barnen fick programmera en mus att gå en bestämd bana och även prova på att programmera i angry birds. Alla tyckte att det var jätteroligt. I So håller vi på att lära oss om olika yrken så är det någon som vill komma till klassen och berätta om sitt arbete så är ni mycket välkomna.

I No har vi försökt forma båtar av lera och få dem att flyta. Detta var ganska svårt eftersom leran sög åt sig vatten och färgade av sig. Hoppas att inte alltför många fick lera på sina kläder. Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Vi har också testat olika föremål i vatten för att se om de flyter eller sjunker.

I matematik har vi tränat på uppställning med subtraktion och växling. Många elever tycker att detta är ganska svårt och veckans matteläxa handlar också om detta. Här kan eleverna behöva ha lite hjälp hemifrån även om vi övat på det i skolan.

Detta händer vecka 47:

Måndag: Idrott

Tisdag: Läsläxa grupp 2, Bad grupp 1, Utvecklingssamtal: Aisha

Onsdag: Läsläxa grupp 1

Torsdag: Matteläxa, musik

Fredag: Bad grupp 2

Ha en fortsatt skön helg! Vänliga hälsningar Annika


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42