Veckobrev vecka 40

Veckobrev vecka 40

Hej!

Många barn har varit sjuka under förra veckan. Vi hoppas att alla frisknat till nu när vi börjar en ny vecka. Det känns skönt att vaccinationen är avklarad. Barnen var jätteduktiga och var nöjda med att få lite saft och godis som belöning.

Under veckan som gått har vi i matematik genomfört skolverkets bedömningsstöd i taluppfattning. Vi har också testat förmågan att räkna lilla plus och lilla minus med flyt. 

I svenska tränar vi på att skriva meningar till bilder. Vi kommer så småningom att utveckla detta till att skriva berättelser till bilder. Kunskapskravet för åk 3 är att i svenska kunna skriva en tydlig berättelse med en inledning, en enkel handling och en avslutning. 

Vi har nu skickat iväg vårt klasslejon Kevin på en resa ut i världen. Teodor fick i uppdrag att ta med Kevin till Malmö, så nu blir det spännande att se om vi får några mail eller bilder från någon som hittar honom. Vi har härmat idén från läseboken där en nalle skickas ut i världen. När jag frågade i klassen så ville Devin ta med sig ett gosedjur som vi har döpt till Kevin. Kevin har en lapp runt halsen med min mailadress och den som hittar Kevin uppmanas att ta med honom på något roligt och skriva om det/ta bilder. Vi väntar med spänning och ser om någon nappar på detta.

På onsdag nästa vecka går vi till biblioteket. Kom ihåg att ta med låneböcker som ni har hemma.

Många har ännu inte lämnat in lappen med utvecklingssamtalstider. VAR SNÄLLA OCH LÄMNA IN DEN SNARAST. På måndag eftermiddag kommer jag att börja fördela tider för de som lämnat lappen.

Ha en fortsatt skön helg! Vänliga hälsningar Annika

Detta händer vecka 41:

Måndag: Idrott

Tisdag: Bad grupp 1. Läsläxa grupp 2. Ta med läsebok och skrivbok.

Onsdag: Läsläxa grupp 1. Ta med läsebok och skrivbok. Bibliotek.

Torsdag: Matteläxa. Musik.

Fredag: Bad grupp 2.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42