veckobrev vecka 39

Veckobrev vecka 39

Hej!

Nu har vi haft en vecka med kallare väder, så tänk på att ta med varmare kläder och vantar till skolan.

Denna vecka gick fort eftersom den bara bestod av 4 skoldagar.

I No har vi under veckan som gått lärt oss mer om vår planet jorden. Vi har sett på film, läst och sammanfattat det vi lärt oss. Nästa vecka kommer vi att arbeta med månen.

I matematik håller vi på med addition med tiotalsövergång. Där ska eleverna räkna via tiotalet och utnyttja tiokompisarna. Vid talet 8+5 ska man först tänka upp till tio och därefter lägga till resten: 8+2+3. Därför är det viktigt att vara säker på tiokompisarna (de tal som tillsammans blir tio).

Vi har på skolan ett gemensamt projekt som handlar om värdegrund och den här veckan skulle alla klasser diskutera vårt mål nolltolerans mot fula ord. Barnen fick komma med förslag på vilka konsekvenser vi i klassen ska ha om någon säger fula ord och några av förslagen blev att få vara inne på rasten eller stanna kvar efter skolan och öva på att säga fina ord.

På måndag nästa vecka kommer eleverna att få med sig en lapp hem med utvecklingssamtalstider. Ni fyller i minst fem tider då ni har möjlighet att komma och lämnar tillbaka lappen senast  fredag den 5 oktober. Se bild nedan.

På  torsdag är det dags för vaccination. Vår klass har fått tiden 10.30-11.30. Det är bra om ni som föräldrar har möjlighet att vara med, särskilt om ni har barn som känner sig oroliga inför vaccinationen.

Detta händer vecka 40:

Måndag: Idrott

Tisdag: Bad grupp 1. Läsläxa grupp 2.

Onsdag: Läsläxa grupp 1.

Torsdag: Vaccination. Lämna matteläxa. Ny matteläxa delas ut.

Fredag: Lämna lapp med tider för utvecklingssamtal. Bad grupp 2.

Ha en fortsatt trevlig helg! Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42