Veckobrev vecka 38

Veckobrev vecka 38


Hej!

Vi har haft en spännande vecka då vi besökte Navet och fick följa med på en rymdresa och se jorden, månen och planeten mars. Vi fick också se olika stjärnbilder och höra en berättelse om stjärnbilden Orion. Avslutningsvis gick vi runt på mekanikavdelningen där det finns rörliga hissar, flygplan och pariserhjul uppbyggda i tekniklego.

I teknik har vi pratat om olika förpackningar eftersom teknik är också att tillverka och förvara olika varor på ett smart sätt. Barnen har sedan fått vika och designa sin egen papperspåse. De blev fantastiskt fina.

I matematik har vi gjort diagnosen efter första kapitlet i matteboken. Där prövades bland annat addition och subtraktion med tiotal och ental.

I svenska håller vi på med att lära oss vokalerna. Angående läsläxan så är det varje vecka flera barn som glömmer att ta med sig den till rätt dag. Det är bra om ni föräldrar hjälper era barn och påminner dem så de får med sig sin läsläxa.

På torsdag nästa vecka får barnen sin första matematikläxa som är till torsdagen därpå. Den ena sidan innehåller lättare uppgifter som ALLA ska klara, medan baksidan är svårare och passar de barn som behöver ha lite extra utmaning.

På måndag nästa vecka kommer det att vara utomhusidrott, eftersom det ska genomföras en besiktning av idrottshallen.

På fredag nästa vecka är det studiedag och alla elever är lediga från skolan.

Här ovan ser ni klassens fina självporträtt.


Den 4 oktober är det vaccination och vår klass har fått tiden 10.30-11.30. Bra om ni som föräldrar kan vara med om era barn känner sig lite oroliga.

Detta händer vecka 39:

Måndag: Idrott utomhus.

Tisdag: Bad grupp 1. Läsläxa grupp 2.

Onsdag: Läsläxa grupp 1.

Torsdag: Musik, Matteläxa delas ut.

Fredag: STUDIEDAG: Ingen skola

Ha en fortsatt skön helg! Vänliga hälsningar Annika



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42