veckobrev vecka 36

Veckobrev vecka 36

Hej!

Under veckan som gått har vi i svenska arbetat med personbeskrivningar. Vi har gjort en personbeskrivning av Zlatan och utifrån en tankekarta har barnen fått formulera meningar om honom.
 De flesta tyckte att det var spännande att få beskriva en kändis egenskaper.

I No fortsätter vi med vårt tema om rymden. Vi har sett en film om big bang och målat planeterna i vårt solsystem.

I matematik arbetar vi med att addera och subtrahera tiotal och ental. Det märks nu hur viktigt det är att ha automatiserat de små tabellerna lilla plus och lilla minus. Det blir svårt för de elever som är osäkra på talområdet 1-10.

I So har vi fortsatt att se på lilla aktuellt om vad de olika partierna vill genomföra om de vinner valet. Vi hade också ett eget "val" i klassrummet. Barnen fick gå ut en i taget i grupprummet och rösta. I klassen fick socialdemokraterna flest röster och på andra plats kom kristdemokraterna. Det blir spännande att se vilket resultat vi får på söndag.

På måndagar några veckor framöver kommer vi att få besök av Marianne som arbetar som församlingspedagog på Sjöbokyrkan. Hon kommer att berätta om olika bibliska personer och framför allt trycka på likheterna mellan judendom, kristendom och islam.

På torsdag nästa vecka kommer alla elever att delta i Sjöboskolans kretslopp. Kom ombytta till skolan i idrottskläder denna dag. Tänk på kläder efter väder. Barnen har redan övat en gång på rundan tillsammans med vår idrottslärare Andreas.

Den 19 september är det skolfotografering för klassen. Vi håller tummarna för att alla är friska och kan vara med.

Detta händer vecka 37:

Måndag: Idrott. Kom ihåg idrottskläder, skor och handduk.

Tisdag: Bad grupp 1. Läsläxa grupp 2. Ta med läsebok och skrivbok.

Onsdag: Läsläxa grupp 1. Ta med läsebok och skrivbok. 

Torsdag: Sjöboskolans kretslopp. Kom ombytta till skolan.

Fredag: Bad grupp 2.

Ha en fortsatt skön helg!
Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42