Veckobrev vecka 35

Veckobrev vecka 35

Hej!

Under veckan som gått har vi i SO pratat om olika politiska partier och sett filmer från lilla aktuellt där partiledarna berättar vad deras parti vill åstadkomma.

I No har vi påbörjat vårt tema om rymden och gjort en fin bakgrundsbild där vi ska klistra upp planeterna i vårt solsystem. Vi kommer även att besöka Navets avdelning rymden i september månad.

I matematik arbetar vi med  begreppen tiotal och ental och hundrarutor. Vi arbetar en del praktiskt med cuisinarestavar (färgade stavar) där eleverna får säga och lägga olika tal.

I  torsdags hade vi föräldramöte, men tyvärr var det bara fyra föräldrar från klassen som hade möjlighet att komma. Anita från biblioteket talade mycket om vikten av att uppmuntra barnen till läsning och att själv läsa för sina barn. Det ökar barnens ordförråd, hjälper barnen att se inre bilder och utvecklar deras fantasi. 

Vi visade upp barnens läsläxa: viktigt att läsa den flera gånger så att man kan läsa den med flyt. Kom ihåg att ta med läsläxan och skrivboken som hör till på rätt dag.

Det är jätteviktigt att anmäla på Dexter när ditt barn inte kommer till skolan. Det stör av lektionstid när vi som arbetar på skolan måste ringa hem för att fråga varför en elev inte har dykt upp.

Nästa vecka besöker vi biblioteket på onsdag. Kom ihåg att ta med eventuella låneböcker som du har hemma.


Detta händer vecka 36:

Måndag: Idrott: Ta med idrottskläder

Tisdag: Bad grupp 1. OBS! KOM 8.00. Läsläxa grupp 2. Ta med läsebok och skrivbok.

Onsdag: Läsläxa grupp 1. Ta med läsebok och skrivbok. Bibliotek

Torsdag: Musik

Fredag: Bad grupp 2. OBS! KOM 8.00

Ha en riktigt skön helg! Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42