Veckobrev vecka 19

Hej!

Hoppas att ni allihop har haft en skön Kristi himmelsfärds helg. Nu följer några längre veckor igen.

Under veckan som varit besökte vi Sjöbokyrkan. När vi kom dit blev vi målade som möss och fick i uppdrag att hitta alla gömda ostbitar i kyrkan. Ostbitarna var placerade på eller i olika föremål som används i kyrkan så vi fick lära oss nya ord som kollekthåv, ljusbärare, psalmbok, kyrkorgel och altarkors. Barnen uppskattade besöket och var väldigt entusiastiska.

I No har vi läst en bok om fjärilar och barnen har målat fjärilar med vattenfärg. Nästa vecka kommer vi att arbeta mer konkret med fjärilens olika stadier: ägg, larv, puppa och fjäril. Vi vill gärna att alla har med sig varsin toarulle till detta.

I matematik har vi arbetat med symmetri och försökt hitta symmetrilinjen på djur, föremål och bokstäver. 

Karin har haft en lektion om att skriva berättelser med tydlig början, mitten och slut och därefter har barnen själva fått skriva egna berättelser. Nästa vecka blir Karins sista vecka hos oss och då kommer hon att ha en lektion som innehåller boksamtal.

Barnen  har nu fått sin sista läsläxa i Astaboken (Den magiska kulan). På måndag/tisdag får de en ny läxa: Veckans ord. Det är en stencil med tio ord som de ska öva på så många gånger att de kan stava orden rätt. Ni kan öva flera gånger på ett vanligt papper hemma. På måndag/tisdag vecka 21 förhörs orden genom att jag läser dem och eleverna ska kunna skriva orden i en skrivbok.

Nästa vecka har årskurs 1-4 cirkusskola. Två lektioner kommer vi att gå till idrottshallen och få lära oss mer. Skapande skola håller i detta projekt. Det ska bli spännande. Eftersom cirkusskolan pågår i idrottshallen kommer idrottslektionerna genomföras utomhus nästa vecka. Så tänk på att ta med kläder efter väder.

Detta händer vecka 20:

Måndag: Läsläxa grupp 1. Ny skrivläxa delas ut: veckans ord
Tisdag: Idrott utomhus. Kläder efter väder. Läsläxa grupp 2. Ny skrivläxa delas ut.
Onsdag: Ta med toarulle till pyssel.
Torsdag:Idrott. Cirkusskola.
Fredag: Bild

Ha en fortsatt skön helg! Hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42