Veckobrev vecka 17

Hej!

Vår student Karin är tillbaka i klassen igen. Det tycker vi känns roligt. Hon kommer att stanna till vecka 20 och kommer att hålla i några lektioner i matematik och svenska med klassen. Hon har också intervjuat några elever om hur de tänker i matematik.

Under veckan som gått har vi i No arbetat vidare med knoppisar. Vi har gjort knoppisar av toarullar och nästa vecka ska vi göra en framsida till våra knoppisböcker. Vi har också lärt oss mer om vårblommor; tussilago och blåsippa.

I matematik har vi ägnat oss åt mätning. I matteboken används till en början gamla måttenheter såsom spann. Ett spann är längden mellan tummen och pekfingret. Barnen fick därefter mäta sin skolväska och sin bänk med sitt eget spann. Efter detta introduceras måttenheten centimeter och barnen har fått mäta olika saker med sin linjal. Nästa vecka kommer vi att fortsätta mäta några delar på vår kropp med måttband och vi kommer också gå ut och mäta. Nästa veckas matteläxa handlar också om mätning.

I svenska arbetade vi med bokstaven X och i bilden gjorde vi instrumentet xylofon till veckans bokstav. Nästa vecka kommer vi att börja skriva egna berättelser i svenska. Målet är att barnen ska kunna skriva en enkel berättelse med början, mitten och slut. Helst ska berättelsen innehålla något slags problem som behöver lösas för att det ska bli en handling i berättelsen.

Eftersom vi har två korta veckor framför oss nu väljer jag att skriva om båda i detta veckobrev.

Detta händer vecka 18:

Måndag: Valborgsmässoafton: ingen skola
Tisdag: 1:a maj LOV
Onsdag: Matteläxa delas ut, Utvecklingssamtal Alice
Torsdag: Idrott. Utvecklingssamtal: Simon, Henri, Teodor, Ebba, Moa
Fredag: musik. Utvecklingssamtal: Yeganeh

Detta händer vecka 19:
Måndag: Läsläxa grupp1. Utvecklingssamtal: Elin, Viggo
Tisdag: Läsläxa grupp 2, Idrott, Vi besöker Sjöbokyrkan. Utv.samtal: Devin
Onsdag: Matteläxa
Torsdag: LOV ( Kristi himmelsfärdsdag)
Fredag: LOV

Ha en riktigt skön Valborg! Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42