Veckobrev vecka 15

Hej!

Hoppas att alla har haft ett riktigt skönt sportlov. Skönt att våren äntligen har kommit till oss.

Under veckan har vi arbetat med knoppisar i No. Vi har lärt oss att känna igen olika knoppar och koncentrerat oss på björk ( lilla björk) och ek (eka papiljott). Utifrån en bok som heter Väntande, spännande natur har författaren ritat de olika knopparna som figurer och givit dem namn som gör att det är lättare att känna igen knopparna. Lilla björk kallas så för att knopparna är mycket små. Eka papiljott har många knoppar som sitter i en klunga längst ut på kvisten (liknar lite papiljotter om man har lite fantasi). Vill ni veta mer kan ni söka knoppisar på youtube.

I matematik har vi tränat praktiskt på tiotal och ental genom att lägga pengar och stavar (tiotalsstavar och entalsstavar). Med stavarnas hjälp har vi tränat begreppen dubbelt och hälften. Läxan i matematik denna vecka är tabellträning. Träna en remsa varje dag och räkna så snabbt det går. Många barn har fått samma läxa som tidigare och det beror på att talen inte är automatiserade. Det är viktigt att kunna räkna de små talen med flyt annars blir det svårt när vi går över till högre talområde.

I svenska har vi arbetat med bokstaven j och i vårt bildarbete gjorde vi jordgubbar till veckans bokstav.

Moa har varit veckans stjärna och berättat om sig själv och sin familj. Vi fick se kort på hennes två råttor. Det är kanske inte det vanligaste husdjuret och det var spännande att få veta mer om vad man behöver tänka på om man vill skaffa råttor.

På torsdag och fredag nästa vecka är jag på utbildning och det blir vikarie i klassen. 

Hoppas att alla har fått hem era tider för utvecklingssamtal. Jag har även lagt ut dem här på bloggen. Jag börjar med samtalen vecka 17.


Detta händer vecka 16

Måndag: Läsläxa grupp 1.

Tisdag: Läsläxa grupp 2. Idrott

Onsdag: Matteläxa lämnas och ny delas ut.

Torsdag: Idrott. Vikarie i klassen.

Fredag: Musik. Vikarie i klassen.



Ha en fortsatt trevlig helg! Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42