Veckobrev vecka 9

Hej!

Under veckan som gått har vi i So pratat om hur livet var för hundra år sedan. Vi har sett filmen Emil i Lönneberga för att se hur folk bodde och hur de var klädda på den här tiden. Vi har pratat om att många bodde på landet och hade boskapsdjur och att man själv odlade mycket av det som man behövde. I samband med detta tema har barnen fått en läxa att intervjua en äldre person och fråga hur den bodde, hur det var i skolan och vilka lekar man lekte.  Om ni har möjlighet får ni gärna ta kort på den intervjuade personen och lägga på ett USB-minne. Barnen ska sedan redovisa sina intervjuer för resten av klassen.

I svenska har vi hittat på en gemensam berättelse till bilder som vi sedan skrivit ned. Vi har också arbetat med bokstaven G och på bildlektionen gjorde vi grodor till veckans bokstav.

I matematik arbetar vi med problemlösning och vi tränar på att automatisera lilla minus. Många barn behöver fortsätta med att träna på detta och därför fick de flesta barn samma matteläxa en gång till. 

I No gjorde vi experiment med vattenånga och en spegel. Vi såg att ångan omvandlades till vattendroppar på spegeln eftersom den kyldes ned när den nuddade spegeln. Många kände igen detta från badrumsspegeln som blir immig och blöt när man duschar hemma.

Simon var veckans stjärna och vi fick se många härliga bilder på hans familj och roliga bilder på favoritmat och mat som han är mindre förtjust i. Nästa vecka är det Henris tur att presentera sin familj.

Nästa vecka är en kort vecka pga studiedagar på måndag och tisdag.

Detta händer vecka 10:

Måndag: STUDIEDAG: ingen skola

Tisdag: STUDIEDAG: ingen skola

Onsdag: Veckans stjärna Henri, Matteläxa

Torsdag: Idrott

Fredag: Musik

Ha en skön kväll! 
Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42