Veckobrev vecka 4

Hej!

Under veckan som gått har vi fortsatt att träna klockan-hel och halv timma- i skolan. Veckans matteläxa handlar också om klockan: dels att avläsa vad klockan är, men också att kunna rita visarna korrekt vid hel och halv timma. Vi har pratat om att visarna heter timvisare och minutvisare. Ni får gärna repetera detta hemma. I matematik har vi fortsatt att träna på att räkna med flyt. Det är viktigt att automatisera de lägre kombinationerna annars blir det svårt att gå vidare till högre talområde. Man behöver veta att 4+4=8, utan att räkna på fingrarna. De som inte har klarat att räkna med flyt får därför en extra läxa att träna på hemma.

I svenska har vi arbetat med bokstaven P och på bilden gjorde vi papegojor till veckans bokstav. 

I No har vi gjort ett experiment där vi undersökt snön på olika platser av skolgården. Var fanns den renaste och smutsigaste snön? Nästa vecka går vi vidare med att undersöka vad som händer när vi fryser vatten. Vi kommer att arbeta med vattnets olika former: fast, flytande och gas.

I So kommer vi att lära oss mer om världsreligionerna; kristendom, islam och judendom.
Vi har också talat om vad religion är; att det är något man tror på men som inte går att bevisa. Det är viktigt att alla får tro på sitt sätt och att alla blir respekterade oavsett vad man tror på.

Teodor visade ett fint bildspel när han var veckans stjärna och nästa vecka är det Viggos tur att berätta om sin familj. Det är en spännande stund i klassrummet och ett sätt för oss att lära känna varandra lite bättre. Barnen får träna sig i att redovisa inför andra och de gör ett jättebra jobb!

 Så måste jag tyvärr meddela att det förekommer löss på skolan. Var uppmärksamma!

Detta händer vecka 5:

Måndag: Läsläxa grupp 1. Ta med läsebok och skrivbok.

Tisdag: Idrott: Kom ihåg idrottskläder

Onsdag: Matteläxa delas ut. Veckans stjärna Viggo

Torsdag: Idrott

Fredag: Musik

Ha en skön fortsättning på helgen!
Hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42