Veckobrev vecka 50

Hej!

Så var det dags för terminens sista veckobrev. Veckorna har rullat på och snart får vi alla njuta av en väl förtjänad ledighet. Skolavslutningsdagen är den 20 december och därefter har eleverna jullov fram till 9 januari då skolan börjar igen. Se information om skolavslutningsdagen nedan.

Under veckan som har gått har vi arbetat med bokstaven K i svenska och i vårt bildarbete har vi gjort katter till veckans bokstav.

Vi har fortsatt vårt trafiktema och pratat om mörker och hur viktigt det är att använda reflex.

Alice har varit veckans stjärna och berättat om sig själv och sin familj. Barnen är så stolta när de får redovisa och alla som lyssnar tycker också att det är spännande. Nästa vecka är det Devins tur att berätta.

Vi har gjort fina julkransar som vi har hängt upp i klassrummet så nu har vi det verkligen julfint. 

Varje dag drar vi vår egengjorda julkalender där barnen har hittat på uppdrag vi ska utföra. I fredags fick vi göra situps och upphopp så därmed får vi lite extra klassrumsgympa.

Vi har också börjat att öva på vår avslutningssång: mössens julafton. På skolavslutningsdagen får man gärna ha kläder i någon neutral färg såsom vit, brun, grå eller svart eftersom vi ska föreställa möss. Det är också roligt om ni kan hjälpa era barn att måla svart nos och morrhår denna dag.

Detta händer vecka 50:

Måndag: Läsläxa grupp 1. Läsläxan samlas in eftersom det är sista läxan för terminen.

Tisdag: Läsläxa grupp 2. Idrott

Onsdag: Luciafirande av åk 5 på skolan, Devin är veckans stjärna

Torsdag: Idrott

Fredag: Musik


Detta händer vecka 51:

Måndag: Bibliotek: Ta med låneböcker som ni har hemma

Tisdag: Idrott

Onsdag: Skolavslutning. OBS! Vi träffas i klassrummet 8.40. (Alltså en halvtimma senare än vanligt). Avslutningen i idrottshallen börjar klockan 9.00 och beräknas pågå
ca en timma. Alla som vill får gärna ha på sig vita, bruna, grå eller svarta kläder och måla svart nos och morrhår i ansiktet då vi ska sjunga mössens julafton. Har man något som kan likna en svans (till exempel skärp till morgonrock) får man gärna ta med detta.

Alla föräldrar som vill är varmt välkomna att vara med på skolavslutningen. Fritids är öppet som vanligt efter skolavslutningen.



Jag vill redan nu passa på att önska er alla en riktigt GOD JUL &GOTT NYTT ÅR. 
Det har varit en spännande och rolig termin och jag ser fram emot att få fortsätta att arbeta med era härliga och pratglada barn.

Hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42