Veckobrev vecka 46

Hej!

Nu har vintern kommit till oss. Tänk på att ta med overall/fodrade byxor till skolan eftersom vi är utomhus alla raster.

Under veckan som gått var vi på biblioteket och lånade böcker. Barnen har fått välja en bok att ta hem och två böcker att läsa i skolan då vi har lässtund.

I matematik har vi repeterat tiokompisar och haft diagnos. Svårast på diagnosen var subtraktion med flera termer till exempel: 9-3-2= och öppna utsagor: 8-___-2=4. Vi får fortsätta att arbeta vidare med dessa bitar i skolan.

I svenska har vi arbetat med bokstaven D och vi har gjort drakar till vårt bokstavsarbete.

I No har vi sett film och pratat om hur djuren gör för att klara sig på vintern. Några flyttar, vissa djur går i ide medan andra får tjockare vinterpäls.

Nästa vecka ska vi börja med något som vi kallar för veckans stjärna. Det innebär att vi varje vecka lottar ett barn som ska berätta om sig själv och sin familj med hjälp av bilder. Man får gärna visa bilder från en resa eller något annat minnesvärt. Allra bäst är det om ni har möjlighet att lägga bilderna på ett USB-minne men papperskopior går också bra. Man får också ta med sig sitt favoritgosedjur och/ eller någon annan leksak som man tycker om och berätta om den. Det är bra om barnen övar hemma på presentationen så de känner sig säkra på vad de ska berätta.
Första veckan är det jag som är veckans stjärna så barnen får se hur de kan göra.

Några föräldrar har frågat om de får komma och vara med en dag i klassen så jag vill passa på att uppmuntra till detta. Har ni möjlighet att komma är ni varmt välkomna. Man kan också vara med en del av dagen om man vill. Hör gärna av er till mig någon dag innan ni vill komma och hälsa på. 

Detta händer vecka 47:

Måndag: Läsläxa grupp 1. Ta med läsebok och skrivbok

Tisdag: Läsläxa grupp 2. Idrott- ta med idrottskläder

Onsdag: Matteläxa.

Torsdag: Idrott: Ta med idrottskläder

Fredag: Bokstavspyssel. (Ingen musik)


Ha en fortsatt skön helg! Hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42