Veckobrev vecka 43

Hej!

Denna vecka har vi arbetat med talet 9 i matematik.

I svenska arbetade vi med bokstaven T och på bildlektionen gjorde vi tigrar till veckans bokstav.

På No-lektionen såg vi en film om var man ska slänga tidningar och glas och att dessa material återanvänds. Därefter fick eleverna fundera på hur vi sorterar olika slags sopor.

På So-lektionerna kommer vi några veckor framöver att arbeta med barnkonventionen och se en filmserie som handlar om barn som har olika slags bekymmer. Den första filmen vi har sett handlar om en flicka som heter Ellen. Ellens föräldrar är skilda och hennes mamma tillåter inte att hon får träffa sin pappa. Det blev en bra diskussion i klassen efter att vi hade sett filmen. Många kloka tankar och funderingar från era barn.

I tordags firade vi gemensamt FN-dagen. Tillsammans har åk 1 gjort en jättefin plansch till barnkonventionens artikel "Alla barn har rätt till en familj". 

I fredags hade vi halloweenpyssel, lekte lekar, såg på film och fikade. Det var så roligt att se alla fina och hemska maskeraddräkter. Vi hade en mysig avslutning inför höstlovet. Vi tackar vår student Karin för sina två veckor hos oss. Nu ska hon tillbaka till högskolan igen. Eventuellt kommer hon tillbaka till våren igen.



Detta händer vecka 45 (efter lovet)

Måndag: Läsläxa grupp 1, Ta med läsebok och skrivbok.   Utvecklingssamtal: Aisha

Tisdag:Läsläxa grupp 2, Idrott: Ta med idrottskläder. Utvecklingssamtal: Henri, Moa, Yeganeh

Onsdag: Matteläxa  Utvecklingssamtal: Ebba, Viggo

Torsdag: Idrott: Ta med idrottskläder. 

Fredag:Musik


Hoppas att ni alla får ett riktigt skönt höstlov! Hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42