Veckobrev vecka 41

Hej!

Under veckan som gått har vi gjort fina höstträd på No-lektionen. Vi har också sett på en film som handlar om kompost och pratat om vad man kan lägga i komposten. Visste ni att det tar 450 år för en plastsked att förmultna? Det får oss att förstå hur viktigt det är att inte slänga skräp i naturen.

I matematik har vi arbetat med kommutativa lagen. Det betyder att man alltid kan vända på termerna vid en addition och att summan ändå förblir densamma, till exempel: 3+4=7 och 4+3=7.  Vi har också tittat på sambandet mellan addition och subtraktion såsom att 3+4=7 och 7-3=4.  Matematiken handlar mycket om att se mönster och samband mellan olika tal. I läxa har barnen denna vecka fått att träna på addition och subtraktion med talet 5. Alla har fått ett papper med tal som de ska klippa isär till kort. De ska sedan öva på korten så mycket att de kan räkna talen med flyt, alltså inte räkna på fingrarna.

Vi har i svenska arbetat med bokstaven n och på bildlektionen gjorde vi nyckelpigor till veckans bokstav.

På musiklektionen provar barnen olika instrument och denna vecka fick de prova på att spela tuba.

Under några veckor framöver har vi extra fokus på idrott och att röra sig i skolan. Vi har haft pass med röris på lektionen och vi har under 5 minuter sprungit så många varv som möjligt runt idrottssalen. Klassen sprang gemensamt 35 varv runt idrottshallen denna vecka och om några veckor ska vi försöka slå vårt rekord. Alla barn har fått hem en aktivitetsbok. I den kan man fylla i vilka idrotts/rörelsepass man gör på sin fritid. Det måste inte vara en organiserad aktivitet, utan även promenader eller cykelturer räknas.

Nästa vecka och veckan därpå (vecka 42-43) kommer vi att ha en student som heter Karin i klassen. Hon vill gärna vara med på några utvecklingssamtal vecka 43 om hon får er tillåtelse. Det är hennes första praktikperiod (vfu) och hon ska få möjlighet att se så många delar av läraryrket som möjligt.

Nu har alla fått tid för utvecklingssamtal och jag lägger ut tiderna här på bloggen. De flesta har även fått hem detta papper under veckan som gått.

Detta händer vecka 42:

Måndag: Läsläxa grupp 1. Ta med läsebok och skrivbok.
Tisdag : Läsläxa grupp 2. Idrott
Onsdag: Matteläxa förhörs och ny läxa delas ut.
Torsdag: Idrott
Fredag: Musik

Ha en fortsatt trevlig helg. Med vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42