Veckobrev vecka 40

Hej!

Hoppas att ni alla har haft en bra vecka. Här kommer lite information om vad vi har gjort i klassen under veckan:

Vi har fått en ny elev i klassen som heter Ahmad. Vi hälsar honom hjärtligt välkommen till oss.

Jag har nu sammanställt tiderna för utvecklingssamtal från er som har lämnat lappen. Jag delar ut dessa på måndag 9/10 så håll utkik i väskan. Jag kommer också att lägga ut tiderna här på bloggen.

Under veckan som gått har vi fortsatt att arbeta med pengar i matematik. Vi har övat praktiskt på att räkna genom att leka affär. Eleverna har också haft ett matteprov där vi ser om alla har förstått det som vi har gått igenom. Resultatet visar att flera elever blandar ihop addition och subtraktion.( De räknar plus när det ska vara minus.)  Vi behöver alltså arbeta mer med subtraktionstecknet och dess innebörd.

I  svenska har vi arbetat med bokstaven E. Vi skriver loggbok varje fredag där vi sammanfattar vad vi arbetat med under veckan. På måndagar har vi börjat med att skriva dagbok där barnen ,om de har förmåga, själva får skriva egna meningar om något de har gjort i skolan eller hemma. 

På bilden har vi gjort elefanter till veckans bokstav.

I No har vi sett på en film om hösten. Vi har varit ute på skolgården och samlat löv och tittat på björklöv, eklöv och lönnlöv. Av löven har vi gjort lövtryck och frottage .(Man lägger bladen med nerverna uppåt under ett papper och därefter målar man med bredsidan av en krita på papperet. Då framträder lövens nerver.) 
 
På onsdag nästa vecka är det dags att gå till biblioteket. Kom ihåg att ta med låneböcker hemifrån om ni har några därhemma. 

Detta händer vecka 41


Måndag: Läsläxa grupp 1. Ta med läsebok och skrivbok.

Tisdag: Läsläxa grupp 2. Ta med läsebok och skrivbok. Idrott: Kom ihåg idrottskläder

Onsdag: Bibliotek. Ta med låneböcker hemifrån!

Torsdag: Idrott: Kom ihåg idrottskläder!

Fredag: Musik


Ha en fortsatt skön helg! Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42