Veckobrev vecka 37

Hej!

Under veckan som gått har vi i NO gjort fina svampar som vi har hängt upp i fönstret. Vi har också fått lära oss mer om plåstrets historia och barnen har fått rita och måla vad som gör dem ledsna. 

I matematik har vi arbetat med tallinjen och uppdelning av talet 5. Vi har arbetat praktiskt med uppdelning av talet 5 genom att dela upp nallar, frukter och fordon på så många olika sätt som möjligt. Många barn vet att 3+2=5. Betydligt svårare är öppna utsagor:______+2=5. Där ska barnen tänka något+2=5. Vi arbetar med detta i skolan och barnen kommer att få sin första matteläxa på onsdag som handlar om öppna utsagor.

I svenska arbetade vi med bokstaven S och på bildlektionen gjorde vi spindlar som passade bra till veckans bokstav. 

I onsdags var vi på biblioteket och lånade böcker. Alla fick låna med sig en bok att läsa hemma och en att läsa i skolan. Kretsloppet som vi sprang/promenerade samma dag gick bra. Barnen kämpade på trots att regnet öste ner.

Så lite information inför nästa vecka:

Måndag: Läsläxa grupp 1: Ta med läsebok och skrivbok till skolan, fluorlack

Tisdag: Läsläxa grupp 2: Ta med läsebok och skrivbok till skolan, Ingen idrott med Andreas pga att åk 4-6 har idrottsdag. Vi kör rörispass i idrottssalen, men ombyte behövs ej.

Onsdag: Matteläxa delas ut. Lämnas nästa torsdag. Skolverkets test i matematik. Alla elever testas av enskilt och resurser/fritidspersonal har hand om klassen denna dag.

Torsdag: Vanlig idrott. Ta med idrottskläder.

Fredag: Musik

Ha en fortsatt skön helg! Vänliga hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42