Veckobrev vecka 36


Hej!


Nu har höstvädret verkligen kommit med regn och rusk så det är viktigt att barnen har stövlar och regnkläder med sig till skolan eftersom vi är ute på raster oavsett väder.

Den här veckan har vi arbetat med bokstaven A i svenska. Vi tränar på hur bokstaven ser ut och hur man skriver den. Särskilt lilla a kan vara svår att forma på rätt sätt. Det är viktigt att börja uppifrån med alla bokstäver för att få in rätt skrivteknik. På bildlektionen har vi gjort apor som vi skrivit en kort faktatext till.

I matematik har vi introducerat addition och barnen har fått göra egna räknesagor som de ska få läsa upp i klassen.

På måndag/tisdag får barnen med sig sin nya läsebok hem. De har till läxa att läsa kapitel 1 i boken och svara på frågorna till texten som finns i skrivboken som de också får med sig hem. Dessutom finns där även ett lösblad där ni föräldrar skriver er signatur och något om hur det har gått. Tänk på att läsa läsläxan en stund (10 minuter) varje dag. Det är viktigt att barnen känner igen orden som ordbilder för att få mer flyt i läsningen. Grupp 1 har läxa till måndagar och grupp 2 har läxa till tisdagar.Kom ihåg att ha med både boken och skrivboken till läxdagen. Ni får gärna slå in läseboken i bok/presentpapper så håller den längre. Läseboken är bara till låns eftersom den ska återanvändas av andra klasser nästa år.

På onsdag 13/9 går vi till biblioteket vid nio. Om ni har låneböcker hemma får ni gärna ta med dem. Samma dag (onsdag) springer vi kretsloppet med start och mål vid Gif-planen. Kom ombytta i idrottskläder till skolan denna dag. Ta gärna med frukt och vattenflaska.

På tisdag är det föräldraråd klockan 18.00 på Sjöboskolan. Från klass 1b är Ebbas mamma och Teodors mamma representanter.

Ha en fortsatt skön helg! 

Hälsningar Annika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Veckobrev vecka 42